Es prorroga l’acord d’estabilitat del personal interí i substitut

ES PORROGA L’ACORD D’ESTABILITAT DEL PERSONAL INTERÍ I SUBSTITUT

El Departament d’Ensenyament i les organitzacions sindicals USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i UGT hem assolit un acord per prorrogar l’acord d’estabilitat per un curs ( 2011-2012) per al personal interí i substitut que tenint 3 o més anys de servei el 31 d’agost del 2007, s’hi havia acollit. L’acord deixa oberta la possibilitat a prorrogar les mesures el curs 2012-2013.

Tot i que la pròrroga no respon als objectius inicials d’ampliació de l’acord a un major nombre de personal interí, tal i com USTEC·STEs havíem plantejat, valorem positivament aquesta pròrroga que garanteix un nomenament anual al personal interí acollit, tant si obté vacant en el procediment d’adjudicacions provisionals, com si s’ha de quedar substituint. A més el Departament va rebutjar una proposta d’USTEC·STEs perquè aquells interins i substituts que, complint els requisits, no van acollir-se a l’acord, poguessin fer-ho voluntàriament ara.

Els acords d’estabilitat sempre han estat una aspiració, una reivindicació viva i una garantia de treball anual per al personal interí mentre intentava l’accés a la funció pública docent; per això la continuïtat d’aquest acord suposa una referència important per continuar lluitant i reivindicant una millora substancial d’aquest mateix acord, que ha de possibilitar en el futur que nous interins i interines puguin acollir-s’hi.

En aquest sentit la pròrroga d’un acord del que ja en gaudia una part del col·lectiu d’interins i substituts, ha de ser un estímul per a tot el col·lectiu per continuar lluitant contra les retallades i en especial per tornar a reduir l’horari lectiu del professorat i així poder aconseguir un major increment de plantilles i afavorir que més interins i interines puguin sumar-se al treball estable.


ACORD DE LA MESA SECTORIAL, de 25 de maig de 2011, en relació amb les condicions laborals del personal interí docent acordades a la Mesa sectorial de negociació del personal docent no universitari de la Generalitat de Catalunya.

A la Mesa sectorial de negociació del personal docent no universitari, l’Administració de la Generalitat i les organitzacions sindicals USTEC-STEs.IAC, FE CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT van arribat a un acord, de data 25 de juny de 2007, pel qual s’afegeixen mesures complementàries a acords anteriors, totes referides a les condicions laborals del personal interí docent (ratificat pel Govern al DOGC núm. 5135, de 21.5.2008). En concret, es va acordar un desplegament del punt 5 de l’Acord de la Mesa sectorial de 17 de novembre de 2005, aprovat pel Govern de la Generalitat el 22 de novembre de 2005, signat per l’Administració i la FE CCOO (DOGC núm. 4608, de 5.4.2006), sobre les condicions laborals i retributives del professorat interí i substitut.

El punt 5 de l’Acord de 17 de novembre de 2005 de la mesa sectorial de personal docent no universitari en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Govern de la Generalitat el 22 de novembre de 2005 (DOGC núm. 4608, de 5.4.2006) recull un pla plurianual d’actuacions amb la finalitat d’aconseguir integrar en la funció pública docent el major nombre possible del personal interí docent.

En aquest mateix punt 5 de l’esmentat Acord es preveu també que s’analitzaran els resultats assolits amb les mesures previstes i que es revisaran les condicions laborals pactades amb la voluntat clara de continuar millorant-les mitjançant la negociació en el si de la Mesa sectorial. En aquest sentit, convé adaptar la temporalitat i les condicions per acollir-se a les garanties de continuïtat com a personal interí previstes al punt 5.2 de l’esmentat Acord, per tal que la seva aplicació s’ampliï, excepcionalment, al curs 2011-2012.

En conseqüència, el Departament d’Ensenyament i les organitzacions sindicals USTEC-STEs.IAC, FE CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT subscriuen el següent

ACORD

1. Pròrroga d’un any del període d’aplicació de les garanties de continuïtat com a interí docent fins el 31 d’agots de 2012, previstes al punt 5.2 de l’Acord de 17 de novembre de 2005, modificat pel punt 2  de l’Acord de 25 de juny de 2007.

A partir del dia 1 de setembre de 2011 i fins el 31 d’agost de 2012 es prorroga el període d’aplicació de nomenament anual com a interí o substitut al professorat acollit a les garanties de continuïtat per reunir les condicions previstes al punt 5.2. de l’Acord de 17 de novembre de 2005, modificat pel punt 2  de l’Acord de 25 de juny de 2007, per aquells interins docents que estigui acollit a les garanties de continuïtat el 31 d’agost de 2011.

2.Anàlisi del resultat de la pròrroga acordada, abans de finalitzar el curs 2011-2012.

Abans de finalitzar el mes de maig de 2012, en el si de la Mesa sectorial s’analitzarà la possibilitat de prorrogar les mesures acordades durant el curs 2012-2013.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes